Používáním webů společnosti Look Forward s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie.


Novinky podle Tagu: máslo

  • Nákyp z květáku 1

    Uvařený květák si nakrájíme na drobné kousky. Namočený rohlík v mléce vymačkáme a přidáme ho ke květáku. Pak směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a česnekem. Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. 1 ks květák, 100 g salám vysočina, 4 ks vejce, 1 ks rohlík, 50 g uzený eidam, 100 g sýr gouda, 1 ks sůl, 1 ks mletý černý pepř, 1 ks sušený česnek, 1 ks muškátový květ, 1 ks máslo...


  • Nadýchaný rýžový nákyp 1

    Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi. Do vymazané skleněné misky nalijeme 2/3 směsi a poklademe kompotovaným ovocem. Můžeme i trochu zalít šťávou z ovoce. Nakonec ovoce přikryjeme zbylou rýžovou směsí. Nadýchaný rýžový nákyp dáme péci na 180 - 200 ? 1 ks kompotované ovoce (broskve, meruňky), 5 lžíce cukr moučka, 100 g máslo, 1 balíček vanilkový cukr, 2 balíček rýže, 1 kelímek smetana ke šlehání, Rýži v sáčcích uvaříme. Jakmile je hotová, tak ji slijeme a vysypeme ji ze sáčků...


  • Skopové po orientálsku 1

    Maso omyjeme, osušíme a zbavíme ho tuku. Lilky nakrájíme na tenké plátky, prosolíme a necháme 30 minut odležet! Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na velikém množství tuku. Vmícháme do masa, plátky lilků osmažíme na zbylém tuku. Zapékací misku vytřeme tukem, narovnáme do ní polovinu lilků, zakryjeme masem. 1 ks sůl, 2 ks cibule, 500 g maso skopové, 1 ks máslo, 500 g lilek, 100 g sýr strouhaný, 1 ks olej, 1 ks petrželka, 1 ks pepř mletý, 200 ml šťáva rajčatová, Předehřejeme troubu na 200 st. Maso...


  • Salát s kuřecím masem 1

    Čínské zelí a papriky nakrájíme na nudličky, okurku a rajčata na kousky. Ještě horké maso poklademe na připravenou zeleninu, dozdobíme kolečky pórku. Hotový salát polijeme podle chuti francouzským nebo farmářským dresinkem. 1 lžička sůl, 4 ks rajče, 3 ks kuřecí prsa, 1 plechovka sterilovaný hrášek, 1 ks francouzský dresink, 1 ks pórek, 1 ks salátová okurka, 0.5 ks pekingské zelí, 1 lžička papriková vegeta, 1 ks olej, 2 ks paprika, 1...


  • Konečně máme alibi pro milovnice čokolády! 1

    Blahodárné účinky čokolády na naši psychiku jsou všeobecně známé. Pojďme se podívat, jaké přínosy může mít čokoláda pro naše zdraví a krásu. Blahodárné účinky čokolády na naši psychiku jsou všeobecně známé. Méně již však víme o těch, které má čokoláda, respektive kakao a kakaové máslo v ní obsažené, na krásu naší pokožky. Pojďme se podívat, jaké přínosy může mít čokoláda pro naše zdraví...


  • Mléčná rýže se švestkami 1

    Švestky zatím vypeckujeme a na pánvi rozpustíme máslo. Když začne máslo pěnit a vonět, rozložíme do něj švestky řeznou stranou dolů. Hotové švestky promícháme s rýží a jednotlivé porce posypeme mandlemi. Mléčnou rýži se švestkami můžeme podávat podle chuti teplou i studenou. 500 g švestky, 350 g kulatozrnná rýže, 1 lžíce máslo, 150 g cukr krupice, 750 ml mléko, 100 g mandlové lupínky, 1 ks sůl, Mandlové lupínky opražíme dozlatova na suché pánvi nebo v troubě na pečícím papíru. Mléko osolíme, přivedeme...


  • Mléčná kokosová rýže 1

    Kiwi oloupeme a kulatou vykrajovací lžičkou na ovoce vytvoříme kuličky. Takto připravenou sladkou rýži odstavíme, zakryjeme poklicí a necháme zcela vychladnout. 4 lžíce cukr, 125 g rýže, 200 ml kokosové mléko, 1 špetka sůl, 2 ks kiwi, 300 ml polotučné mléko, 1 lžička máslo, 4 lžička vaječný koňak, 2 kelímek řecký jogurt s mandlovou příchutí, Rýži vypereme a necháme okapat. Kiwi...


  • Rýže zapečená s jablky 1

    Změklé máslo ušleháme s dvěmi lžícemi cukru, vanilkovým cukrem a žloutky. Do máslového základu vmícháme rýži a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka klademe na rýži v zapékací míse. Pečeme zhruba 30 minut, až jablka na povrchu zkaramelizují. 1 špetka sůl, 1 l mléko, 3 lžíce cukr krupice, 3 ks vejce, 500 g jablko, 1 balíček vanilkový cukr, 100 g máslo, 250 g rýže, 1 ks máslo na vymazání, Rýži důkladně propláchneme a lehce osolíme. Za stálého míchání...


  • Bramborová kaše s jarní cibulkou 1

    Čerstvý tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístečky. Ručním mixérem vyšleháme dohladka a podle chuti osolíme. Nakonec přimícháme osmahlou cibulku a odrhnutý tymián, to ale už bez mixéru. Bramborovou kaši s jarní cibulkou nejlépe ihned podáváme jako přílohu i hlavní chod. 1 ks čerstvý tymián, 1 ks mléko, 1 ks smetana na vaření, 1 ks máslo, 1 ks olivový olej na smažení, 1 ks jarní cibulka s natí, 1 ks brambory, Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vroucí vodou s...


  • Bylinkové máslo 1

    1 snítka bazalka, 1 snítka petrželka, 1 ks sůl, 3 snítka pažitka, 150 g máslo, Máslo necháme povolit. Bazalku omyjeme a dobře osušíme. Nasekanou bazalku přidáme do změklého másla, přidáme špetku soli a společně utřeme. Z utřeného másla vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu a dáme jej do ledničky ztuhnout. Máslo můžeme použít do pomazánek, ke grilovaným masům nebo na brambory. 1 snítka bazalka, 1 snítka petrželka, 1 ks sůl, 3 snítka pažitka, 150 g máslo, Máslo necháme povolit. Bazalku omyjeme a dobře osušíme. Lístky otrháme a nasekáme nadrobno. Nasekanou bazalku přidáme do změklého másla, přidáme špetku soli a společně utřeme.


  • Smrt v domě bláznů. 1

    Kolébavými kroky se blížil k domovu. V ruce svíral tašku s nákupem a polohlasně si opakoval: "Mlíko, rohlíky, máslo, všechno mám, všechno mám. " Když vešel do stavení, zarazil se. Domem se linulo zvláštní ticho. Takový ten podivný klid, který nevěstí nic dobrého. Kolébavými kroky se blížil k domovu. V ruce svíral tašku s nákupem a polohlasně si opakoval: „Mlíko, rohlíky, máslo, všechno mám, všechno mám.“ Když vešel do stavení, zarazil se. Domem se linulo zvláštní ticho. Takový ten podivný klid, který nevěstí...

    no title 11.09.20 00:00:00


  • Pomazánka z nivy 1

    Přidáme tavený sýr a máslo a utřeme dohladka. Přidáme ho do pomazánky společně s mletou paprikou. Dále přidáme pepř, plnotučnou hořčici a kondenzované mléko. Pomazánka bude chuťově úplně jiná, pokud část kondenzovaného mléka nahradíme kokosovým mlékem. 0.66 plechovka kondenzované mléko, 150 g máslo, 3 ks tavený sýr, 3 stroužek česnek, 370 g niva, 1 ks mletý bílý pepř, 1 ks mletá sladká paprika, 1 lžíce hořčice, V misce rozmačkáme vidličkou nivu. Přidáme tavený sýr a máslo...


  • Silvestrovské jednohubky 1

    Namažeme na plátky rohlíku a střídavě zdobíme ořechem a olivou. Ochutíme pepřem, solí a citrónovou šťávou. 5. Matjesové s cibulkou - máslem namazané plátky rohlíků obložíme větším kusem matjesa a cibulkou. 100 g olivy, 30 ks rohlík, 1 balíček krabí tyčinky, 1 ks červená cibule, 1 špetka sůl, 1 ks majonéza, 150 g niva, 1 špetka pepř, 1 hrst vlašské ořechy, 200 g smetanový sýr, 60 g máslo, 1 ks pomeranč,...


  • Brokolicová pomazánka 1

    Brokolici vyjmeme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo, lučinu a sýr, vmačkáme vidličkou studenou brokolici, podle chuti osolíme a opepříme. Brokolicovou pomazánku podáváme samozřejmě vychlazenou, nejlépe k tmavému pečivu. 1 ks brokolice, 100 g tavený smetanový krém, 100 g Lučina light, 100 g rostlinné máslo, 1 ks mletý černý pepř, 1 ks sůl, Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a 6 - 8 minut prohřejeme v páře. Brokolici vyjmeme a...


  • Pomazánka z tuňáka 1

    Olej z tuňáka slijeme, rybí maso rozmačkáme s vajíčkem. Pokud chcete, aby pomazánka byla krémovější, můžete ji ušlehat elektrickým tyčovým mixerem. Pomazánku z tuňáka mažeme na chleba nebo bílé pečivo. Zdobíme červenou paprikou, pórkem či zelenou petrželkou. 1 plechovka tuňák v oleji, 1 ks vejce, 1 lžíce plnotučná hořčice, 1 ks mletý černý pepř, 250 g máslo, 1 ks sterilovaná okurka, 1 ks sůl, 1 ks cibule, 1 ks sterilovaná okurka, 1 ks pórek, 1 ks paprika...


  • Mrkvová pomazánka 1

    Vajíčko a mrkev rozmícháme s pomazánkovým máslem, posolíme a zakápneme troškou šťávy z citronu. Mrkvovou pomazánku mažeme na plátky bílé veky nebo jiné bílé pečivo. Zdobíme kouskem červené papriky a zelené petrželky, nastrouhanou mrkví nebo plátkem citronu. 1 ks vejce, 1 kelímek pomazánkové máslo, 2 ks mrkev, 1 ks paprika (červená), 1 ks zelená petrželová nať, 1 ks mrkev, 1 ks citronová šťáva, 1 ks sůl, 1 ks bílá veka, Vajíčko uvaříme natvrdo a nastrouháme nebo rozmačkáme...


  • Rychlá šunková pomazánka 1

    1 ks mletý černý pepř, 50 g máslo, 1 lžíce hořčice, 150 g šunka, 1 ks vejce natvrdo, 1 ks sůl, 2 lžíce smetana, Šunku pomeleme. Vejce natvrdo nastrouháme najemno. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme pomletou šunku, nastrouhané vejce, hořčici, smetanu, sůl, pepř a vše dobře vyšleháme. Rychlou šunkovou pomazánku necháme před namazáním vychladit. 1 ks mletý černý pepř, 50 g máslo, 1 lžíce hořčice, 150 g šunka, 1 ks vejce natvrdo, 1 ks sůl, 2 lžíce smetana, Šunku pomeleme. Vejce natvrdo nastrouháme najemno. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme pomletou šunku, nastrouhané vejce, hořčici,...


  • Rybí pomazánka ze sardinek 1

    Doporučuji použít menší cibuli nebo jen polovinu z větší. Otevřeme si sardinky a slijeme z nich šťávu. Rybí pomazánku ze sardinek namažeme na pečivo a podáváme. 1 ks cibule, 200 g pomazánkové máslo, 0.5 lžíce hořčice, 1 plechovka sardinky ve vlastní šťávě, 1 ks sůl, 1 ks mletý pepř, Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Doporučuji použít menší cibuli nebo jen polovinu z větší. Otevřeme si sardinky...


  • Krupicové noky do polévky 1

    Z těstíčka pomocí lžíce ukrajujeme noky a vhazujeme je do horkého vývaru, vaříme 4 - 5 minut. Krupicové noky přidáváme do různých zeleninových i masových vývarů a polévek. 2 ks vejce, 5 lžíce máslo, 2 špetka sůl, 1 ks pažitka, 1 ks dětská krupice, Vejce rozklepneme do hluboké mísy, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, nasekanou pažitku a za stálého šlehání přidáváme tolik krupice, abychom získali husté těstíčko. Z těstíčka...


  • Krutony do polévky 1

    1 ks bageta, 1 ks máslo, Troubu předehřejeme na 180 °C. Bagetu, můžeme i veku, nakrájíme na plátky. Tenké budou moc tvrdé, široké nebudou křupavé. Všechny plátky potřeme z obou stran máslem. Skládáme je na plech a pečeme v troubě dozlatova. Krutonky můžeme podle chuti solit nebo kořenit. Do másla také můžeme přidat bylinky. 1 ks bageta, 1 ks máslo, Troubu předehřejeme na 180 °C. Bagetu, můžeme i veku, nakrájíme na plátky. Měly by být asi 1 cm široké, ne méně, ne více. Tenké budou moc tvrdé, široké nebudou křupavé. Máslo rozehřejeme. Všechny plátky...