Používáním webů společnosti Look Forward s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie.


Novinky podle Tagu: filet

  • Čtenáři zkoušejí na grilu mořského okouníka, kuře na pivu i hovězí filet 1 ( 1 )

    A nemusí jít jen o mořského okouníka, ale jakoukoliv rybu. Co jiného v parném létě může potěšit chuťové buňky než lehounké rybí kousky, navíc se zeleninovou přílohou? Že jsou ryby ideální pro letní grilování, se konečně projevilo i ve čtenářských příspěvcích letní soutěže o gril a další ceny. A nemusí jít jen o mořského okouníka, ale jakoukoliv rybu. Co jiného v parném létě může potěšit chuťové buňky...

    20.08.20 00:00:00


  • Krémová polévka z mořských ryb 1 ( 1 )

    Hlavu lososa zbavíme skřelí a očí, omyjeme. Vývar se všemi ingrediencemi (kromě filet) rozmixujeme dohladka. Vrátíme do krémové polévky rybí maso a 5 minut společně provaříme. Na talíři ozdobíme krémovou polévku z mořských ryb čerstvě natrhanou petrželkou. 3 ks treska filet, 3 ks mrkev, 3 ks nové koření, 250 g loupaný žlutý hrách, 1 ks sůl, 3 ks petržel, 5 ks celý pepř, 1 ks hlava lososa, 1 svazek petrželka, 2 ks bobkový list, 3 ks loupaná...

    08.07.20 14:15:43


  • Severská polévka z lososa 1 ( 1 )

    Přidáme sůl, kuličky pepře a nakrájené brambory. Filet z lososa bez kůže nakrájíme na několik kousků. Do hrnce přidáme smetanu a sekaný kopr. Přidáme plátky z lososa a necháme ještě 5 minut povařit. Polévku můžeme doplnit čerstvým bílým pečivem nebo toasty. 1 ks sůl, 2 ks cibule, 3 lžíce sekaný kopr, 4 lžíce máslo, 200 ml smetana, 10 kulička celý bílý pepř, 1 kg brambory, 1.25 l voda, 600 g filety z lososa, Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Obě cibule...

    07.07.20 11:04:41


  • Češi chtěli propašovat z Norska 400 kilo filet. 1 ( 1 )

    Trojice Čechů na sebe strhla pozornost norských autorit - a to ne zrovna v dobrém. Úřady na hraničním přechodu s Finskem výtečníkům vyměřily pokutu 67 700 norských korun (téměř 180 tisíc korun). Trojice Čechů na sebe strhla pozornost norských autorit - a to ne zrovna v dobrém. Pašeráci se pokusili ze země vyvézt 400 kilogramů rybích filet, povolené množství je přitom 20 kilo na osobu. Úřady na hraničním přechodu s Finskem výtečníkům...

    idnes.cz 31.05.19 14:59:00


  • Pohlreich: Tuhle omáčku se chlapci naučte, žádná jí neodolá 1 ( 1 )

    Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a nejjemnější kus hovězího, tedy svíčkovou. A protože sama o sobě nemá tak výraznou chuť, vytvořil filet mignon obalený ve slanině a přidal k němu estragonovou omáčku, po jaké se každý jen oblízne. Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a nejjemnější kus hovězího, tedy svíčkovou. A protože sama o sobě nemá tak výraznou chuť, vytvořil filet mignon obalený ve slanině a přidal k němu estragonovou omáčku, po...

    14.05.19 00:00:00


  • RECEPT DNE: Ryba se zelenou omáčkou 1 ( 1 )

    3. Krátce orestujeme a přidáme hrubozrnnou hořčici a bílé víno. Vše přidáme do pánve a krátce povaříme. Zdravé jídlo může skvěle chutnat i vypadat ;-) 1. Rybí filet očistíme, nakrájíme na porce a kůži několikrát prořízneme. Pak porce ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. 2. Na pánvi rozehřejeme máslo a rybu ze všech stran opečeme. Dáme...

    03.02.19 11:00:14


  • Jak jednoduše filetovat kapra 1 ( 1 1 )

    Čerstvě usmaženému kapřímu řízku s bramborovým salátem o Štědrém dni neodolá víc než 70 procent českých rodin. Čerstvě usmaženému kapřímu řízku s bramborovým salátem o Štědrém dni neodolá víc než 70 procent českých rodin. Pokud máte strach ze zapíchnuté kosti v krku, pak pro vás máme jednoduchý návod, jak odstranit žeberní kosti z kapra a získat krásně...

    20.12.18 09:30:01


  • RECEPT DNE: Pikantní rybí polévka 1 ( 1 )

    Nakonec vložíme kousky masa, polévku prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Pokud máte rádi pálivé, můžete si na Štědrovečerní hostinu připravit pikantní variantu rybí polévky. 1. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Orestujeme ho na oleji, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem. 2. Mrkev,...

    17.12.18 11:00:14


  • RECEPT DNE: Losos plněný cuketovou nádivkou 1 ( 1 )

    Pak filet poklademe snítami tymiánu a opatrně svážeme provázkem. Nakonec přidáme zbylou orestovanou cuketu, prohřejeme a podáváme. Losos patří mezi nejdostupnější a nejoblíbenější ryby u nás. Máme pro vás skvělý recept na jeho přípravu. 1. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Cukety důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osušíme ubrouskem nebo utěrkou. Pak cibulku i...

    16.07.18 11:00:56


  • V Brně se na festivalu podávala například porcovaná tarantule či krokodýlí filet 1

    Porcovaná tarantule, krokodýlí filet s hruškovým čatní, larvy potemníka nebo smažená žabí stehýnka obalovaná v těstíčku mohli ochutnat návštěvníci druhého ročníku festivalu Ochutnej Asii. Zájem o asijské speciality měly o víkendu v Brně tisíce lidí, řekla jedna z organizátorek Aneta...

    servis.lidovky.cz 18.09.17 06:00:00


  • Podívejte se, jak v restauraci Zlatá Praha připravují kuřecí prso se zeleninou a lanýžovou pěnou 1

    Zlatá Praha na střeše pětihvězdičkového hotelu InterContinental se po zásadní proměně znovu otevřela veřejnosti. Nabízí nový gastronomický koncept i novou podobu interiéru. V menu zaujme lahodný filet pstruha či roláda z mladého králíka.


  • Továrna na lososy. 1

    Třicet šest hodin. Právě za tuhle dobu dorazí chlazený filet lososa kamionem z Norska do Prahy, která je centrem distribuce do zemí střední Evropy. Nám to opačným směrem trvalo letadlem jen pár hodin. Na místa, kde se nejoblíbenější mořská ryba...

    12.04.17 00:00:00